top of page

KEVIN

Schermafbeelding 2022-12-27 om 12.14.01.png

Mijn naam is Kevin Desmetz (1977) ik ben een ondernemer, vader, echtgenoot en coach. Al meer dan 10 jaar help ik mensen om het beste in zichzelf naar boven te laten komen. In mijn gespreks- en werkruimte hangen naast mijn Certificatie als Jay Shetty coach ook diploma’s Praktische Psychologie, Positieve Psychologie, Mindfulness, Burn-out coach en Lifecoach. Ik ben ook gecertificieerd als Tog Chöd & Shiné teacher. In 2019 volgde ik het "Master in Results" traject bij het Carl Van De Velde trainingsinstituut. 

 

Ik ben ook auteur van verschillende trainingen en in 2019 schreef ik een boek over mindfulness. (verkrijgbaar in de shop)
Op 108.be kan je mijn online mindfulness & mindcoaching academy vinden. Daar kan je zelfstandig aan je zelfontwikkeling werken, wanneer het jou uitkomt en op je eigen tempo. 

 

Naast mijn klassieke coachingopleidingen kan ik ook terugvallen op mijn kennis van de Boeddhistische Psychologie. In 2019 studeerde ik af aan het Nangten Menlang Buddhist Medical Center als “Coach in Buddhist Psychology”. In 2021 kreeg ik mijn certificaat als Shiné – Traditional Tibetan Shamatha Meditation Teacher. 

 

Ik blijf me verder ontplooien en volg/volgde daarom verschillende trainingen en opleidingen, waaronder “The Mindfulness Summit” en "The power of Awareness". Ik heb trainingen/ workshops/ opleidingen gevolgd bij verschillende binnen- en buitenlandse trainers en mentors (Jay Shetty, Carl Van De Velde, Tulku Lobsang, Chloe Madanes, Anthony Robbins, Jono Fisher, Tara Branch, Jack Kornfield, Pema Chödrön, e.a.).

Samen met Jo en Stefaan ben ik ook de medeoprichter van “The Social Lab”, een trainingsinstituut voor sociale vaardigheden. In 2020 nam ik ook het beheer van Fundamental Happiness over van Dr. François Geelen. Fundamental Happiness is een non-profit organisatie die zoveel mogelijk mensen wil laten kennis maken met fundamenteel gelukkig zijn. 

Naast coach en zaakvoerder van 2 KMO's ben ik vooral vader en echtgenoot. Je kan me ook vaak vinden in sportoutfit, ik ben een fervent loper (marathon) en heb een 4e Kyu in Ju-Jitsu. 

Door de beoefening van taijiquan kwam ik voor het eerst in aanraking met meditatie. Ik raakte gefascineerd door de rust en het positieve effect dat het had op mijn leven. Later nam ik toevlucht tot het Tantrayana Boeddhisme (Mijn Boeddhistische naam is Lobsang Dorje). Mijn root teacher is Tulku Lobsang, een geliefde Boeddhistische meester en arts op het gebied van Tibetaanse geneeskunde en astrologie. Daarnaast is Tulku Lobsang zeer ervaren op het gebied van de Boeddhistische Psychologie. BPSY biedt een schat aan kennis over de precieze functie van onze geest. 

​​

In 2012 richte ik SenZes op. Na voldoende zelfstudie en het behalen van mijn "Mindfulness" diploma ben ik begonnen met het geven van mindfulnesstrainingen. Later kwam daar nog een mindcoachingreeks bij in samenwerking met Dr. Geelen, de auteur van het boek "Geluk op recept". Een logisch gevolg was dat ik ook mensen individueel ging begeleiden via coaching. Je kon me ook vinden voor groepslessen en workshops bij Ontdaan, Body Atelier, het vOllemaanhuis en Studio Slow in Kortrijk. 

​​

OPLEIDINGEN

 • 2013 - Praktische psychologie (diploma)

 • 2013 - Life coach (diploma)

 • 2014 - Mindfulness (diploma)

 • 2017 - Positieve Psychologie (certificaat van deelname)

 • 2018 - Burn-out coach (diploma)

 • 2018 - Tog Chod teacher (gecertifieerd) 

 • 2019 - Assertiviteitscoach 

 • 2019 - Buddhist Psychology (gecertifieerd) 

 • 2019 - Master in Results (Carl Van De Velde training instituut) 

 • 2020 - Sportpsychologie 

 • 2021 - Shiné - Traditional Tibetan Shamatha Meditation (gecertificeerd)

 • 2022 - Jay Shetty Certification School - Certified coach

 • 2022 - EDU Effective Business School - Coaching & Mentoring Certification

 • 2023 - OTHM - International Postgraduate diploma in Coaching (Level 7)

09.jpg
bottom of page