top of page

FAQ - HET HULPCENTRUM

Vaak gestelde vragen:

Hier vind je korte, informatieve antwoorden op vragen die vaak aan mij worden gesteld. Heb je een andere vraag voor mij, aarzel dan niet om mij te contacteren. 

WAT IS COACHING?

Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Genezing is nadrukkelijk niet het doel en ziekte niet het uitgangspunt. Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of (psycho)therapie, begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen.

WAARVOOR KAN JE BIJ EEN COACH TERECHT?

 • Is er een aanstaande kans of uitdaging die je wil benutten?

 • Voel je dat je "vast" zit op het pad om je doelen te bereiken?

 • Wil je meer rust en voldoening?

 • Zit je met een bepaalde aanname, een moeilijkheid of misschien een idee?

 • Zoek je iemand die los van je leven staat en die je een onbevooroordeelde reflectie kan geven?

 

Dit zijn uitstekende voorbeelden van onderwerpen om in een coaching gesprek te brengen. Een coach luistert, reflecteert, bevraagt en helpt je de juiste antwoorden te vinden.

Andere voorbeelden kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Optimaliseren van werkprestaties

 • Carrièremogelijkheden uitbreiden

 • Zelfrespect/ zelfvertrouwen vergroten

 • Maximaliseren van potentieel

 • Sterke en zwakke punten definiëren

 • Leren omgaan met stress  

 • De balans tussen werk en privé beheren

BEN JE EEN GECERTIFICEERDE COACH?

Ja, ik ben een Certified Jay Shetty Coach. Daarnaast heb ik ook een Belgisch diploma van life coach en burn-out coach. Lid van zowel lid ICF international als bij ICF België.  (ICF - International Coaching Federation). In de Boeddhistische Psychologie ben ik gecertificeerd door het Nangten Menlang Buddhist Medical Center als "coach in Buddhist Psychology". 

SESSIE OF TRAJECT?

Een traject kost meer tijd en energie, maar het biedt de mogelijkheid om op de lange termijn meer veranderingen aan te brengen in je leven. Door een traject aan te gaan krijg je meer inzicht in je levenspatronen en de manier waarop je kunt werken aan veranderingen. Het voordeel van een traject is dat je meer tijd hebt om te reflecteren op je gedrag, je gedachten, je overtuigingen en je interacties met anderen. Met een traject kun je ook specifieke doelen stellen en deze aanpakken door een stappenplan te maken en deze stappen toe te passen.

Een losse coaching sessie is meer gericht op het korte termijn, waarbij het doel is om meer inzicht te krijgen in je huidige situatie en je te helpen bij het maken van een stappenplan. Na een sessie krijg je een beter begrip van je situatie en wat er gedaan moet worden om veranderingen aan te brengen, maar je krijgt geen lange termijn perspectief.

BEN JE EEN PSYCHOLOOG?

Nee, laat ons daar heel duidelijk over zijn. 
Het grootste verschil is dat je met een psycholoog werkt aan het oplossen van (hevige) psychische problemen, terwijl een coach meer gericht is op persoonlijke ontwikkeling en het behalen van een bepaald doel. Het maakt in principe niet uit wat het doel is, zolang we het na het intake-gesprek duidelijk kunnen benoemen en daar help ik je uiteraard bij.

Blijkt na ons gesprek dat je beter af bent bij een psycholoog (of andere hulpverlener) dan verwijs ik je graag vrijblijvend door naar iemand uit mijn ruim netwerk.

WAT IS MIJN ROL?

De meest succesvolle coachingpartnerships beginnen met een cliënt die een duidelijk* idee heeft van wat hij wil bereiken en openstaat voor samenwerking en nieuwe perspectieven. 

Als coachende cliënt is het jouw taak om:

 • De coachingagenda op te maken op basis van persoonlijk zinvolle doelen

 • Volledige verantwoordelijkheid te nemen voor uw eigen beslissingen en acties

 • Het coachingproces te gebruiken om mogelijkheidsdenken en frisse perspectieven te bevorderen

 • In te zetten op grootbeelddenken en probleemoplossende vaardigheden

 • De tools, concepten, modellen en principes van je coach te gebruiken en aan de slag te gaan met effectieve voorwaartse acties

Eén van mijn favoriete quotes is: "Nothing will work, unless you do!" Dit sluit perfect aan bij een coachingtraject.

 

(*we kunnen daar samen naar zoeken tijdens een exploratie sessie) 

WAT ZIJN JOUW TARIEVEN?

​Als je met een coachingtraject levenslang in jezelf investeert heb je al na paar maanden voorgoed je investering terug. Ik kan je wel met heel veel overtuiging zeggen, dat je na om het even welk traject een andere kijk op het leven zult hebben, voor altijd!

Ik geef de voorkeur aan een traject maar je kan uiteraard ook kiezen voor een losse sessie. Hieronder kan je een aantal voorbeelden vinden qua tarief.

 • Een life coaching sessie van 2u kost 150€

 • Een intakegesprek kost 75€, als je daarna kiest voor een traject wordt deze in mindering gebracht

 • Een losse sessie kost 75€

 • Een traject kan gaan van 3 tot X - aantal sessies, met variatie in tussentijdse begeleiding en loopduur. De startprijs is 220€.  

Ben je een ondernemer en wenst je van mijn diensten gebruik te maken voor professioneel doeleinden. Dan ontvang je een factuur. 

 

bottom of page