FullSizeRender 3.jpg

"ACTION ALWAYS BEATS INTENTION"

maak kennis met Kevin Desmetz

Kevin Desmetz

Kevin Desmetz (1977) is een ondernemer, vader, echtgenoot en coach. Al meer dan 10 jaar helpt hij mensen om het beste in zichzelf naar boven te laten komen. In zijn gespreks- en werkruimte hangen diploma’s Praktische Psychologie, Positieve Psychologie, Mindfulness, Burn-out coach en Lifecoach. Hij is ook gecertificieerd als Tog Chöd teacher. In 2019 volgde hij het "Master in Results" traject bij het Carl Van De Velde trainingsinstituut. 


Hij is auteur van verschillende trainingen en in 2019 schreef hij een boek over mindfulness. 


Naast zijn klassieke coaching opleidingen kan Kevin ook terug vallen op zijn kennis van de Boeddhistische Psychologie. In 2019 studeerde hij af aan het Nangten Menlang Buddhist Medical Center als “Coach in Buddhist Psychology”. 


Hij blijft zich verder ontplooien en volgt/volgde daarom verschillende trainingen en opleidingen, waaronder “The Mindfulness Summit” en "The power of Awareness". Hij heeft trainingen/workshops/opleidingen gevolgd bij verschillende binnen- en buitenlandse trainers en mentors (Carl Van De Velde, Tulku Lobsang, Jono Fisher, Tara Branch, Jack Kornfield, Pema Chödrön, e.a.).

Kevin is ook de mede oprichter van “The Social Lab”, een trainingsinstituut voor sociale vaardigheden. 

Kevin is naast coach ook zaakvoerder van 2 KMO's. Hij is een fervent loper (marathon) en heeft een 4e Kyu in Ju-Jitsu. 

Kevin Desmetz: Door de beoefening van taijiquan kwam ik voor het eerst in aanraking met meditatie. Ik raakte gefascineerd door de rust en het positieve effect dat het had op mijn leven. Later nam ik toevlucht tot het Tantrayana Boeddhisme (Mijn Boeddhistische naam is Lobsang Dorje). Mijn root teacher is Tulku Lobsang, een geliefde Boeddhistische meester en arts op het gebied van Tibetaanse geneeskunde en astrologie. Daarnaast is Tulku Lobsang zeer ervaren op het gebied van de Boeddhistische psychologie*. BPSY biedt een schat aan kennis over de precieze functie van onze geest. 

In 2012 richte ik SenZes op. Na voldoende zelfstudie en het behalen van mijn "Mindfulness" diploma ben ik begonnen met het geven van mindfulness trainingen. Later kwam daar nog een mindcoaching reeks bij in samenwerking met Dr. Geelen, de auteur van het boek "geluk op recept". Een logisch gevolg was dat ik ook mensen individueel ging begeleiden via coaching. Je kon me ook vinden voor groepslessen en workshops bij Body Atelier in Kortrijk.

Naast mijn klassieke coaching opleidingen kan ik ook terug vallen op mijn kennis van de Boeddhistische Psychologie*. 

Onze vijf zintuigen zijn de start van al onze emoties en gedachten. Zaken die we zien, voelen, horen, smaken en ruiken staan aan de basis om gedachten en emoties te creëren. Maar  de manier waarop we zaken beleven en percipiëren, is niet zoals de zaken in werkelijkheid altijd zijn.

​​Het probleem is dat we dit niet ten volle beseffen en we leven/handelen vanuit onze perceptie. Daardoor creëren we veel onnodige stress en emoties.

​We kunnen zeggen dat we allen hetzelfde algemeen beeld hebben dat binnenkomt via de 5 zintuigen. Maar dan wordt ons specifiek beeld gevormd, het beeld dat wij als werkelijkheid aannemen. En vanuit deze aannames start veel van onze problematiek.

In de Boeddhistische Psychologie staan we stil bij de 51 mentale factoren die dit specifiek beeld vorm geven. Hierdoor krijgen we een zicht in het proces tussen wat er werkelijk is en wat wij percipiëren. Op deze manier krijgen we handvatten om ons specifiek beeld te veranderen.

We bestuderen de aard van de geest en hoe deze functioneert. Zodra we dit begrijpen, kunnen we onderzoeken hoe de geest communiceert met de buitenwereld – de relatie tussen subject en object. Die relatie, of anders gezegd, de relatie tussen jij en de buitenwereld, creëert 80 verschillende emoties. Het zijn deze emoties die onze geest onstabiel, oncontroleerbaar en niet-functioneel maken.

Het is dus heel belangrijk om het ontstaan van deze emoties te begrijpen. Via het inzicht van de mentale factoren krijg je inzicht en handvatten om onze geest meer in evenwicht te brengen en functioneler te maken.

De coaching & mindfulness therapieën die ik aanbied bevinden zich in de "preventieve" sfeer. Ze bieden een oplossing voor mensen die steviger in het leven willen staan, die beter willen omgaan met de hectiek van ons dagelijks leven. Ze laten je toe om adequater te reageren op de uitdagingen van alledag. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd met "psychologie" als thema maar ik ben GEEN psycholoog.

Heb je een specifieke vraag voor mij, aarzel dan niet. Stuur mij gerust een bericht op kevin@108.be 

Ik ben hier om jou te helpen!​