HET HULPCENTRUM

Hier om jou te helpen

WAT IS COACHING?

Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Genezing is nadrukkelijk niet het doel en ziekte niet het uitgangspunt. Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of (psycho)therapie, begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen.

WAARVOOR KAN JE BIJ EEN COACH TERECHT?

 • Is er een aanstaande kans of uitdaging die je wil benutten?

 • Voel je dat je "vast" zit op het pad om je doelen te bereiken?

 • Zit je met een bepaalde aanname, een moeilijkheid of misschien een idee?

 • Zoek je iemand die los van je leven staat en die je een onbevooroordeelde reflectie kan geven?


Dit zijn uitstekende voorbeelden van onderwerpen om in een coaching gesprek te brengen. Een coach luistert, reflecteert, bevraagd en helpt je de juiste antwoorden te vinden.

Andere voorbeelden kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Optimaliseren van werkprestaties

 • Carrièremogelijkheden uitbreiden

 • Zelfrespect/zelfvertrouwen vergroten

 • Maximaliseren van potentieel

 • Sterke en zwakke punten definiëren

 • Verbetering van strategieën voor bedrijfsbeheer

 • De balans tussen werk en privé beheren

BEN JE EEN GECERTIFICEERDE COACH?

Ja, zowel bij ICF international als bij ICF België.  (ICF - International Coaching Federation)
Voor de Boeddhistische Psychologie ben ik gecertificeerd door het Nangten Menlang Buddhist Medical Center als "coach in Buddhist Psychology".

BEN JE EEN PSYCHOLOOG?

Nee, laat ons daar heel duidelijk over zijn. 
Het grootste verschil is dat je met een psycholoog werkt aan het oplossen van (hevige) psychische problemen, terwijl een coach meer gericht is op persoonlijke ontwikkeling en het behalen van een bepaald doel. Het maakt in principe niet uit wat het doel is, zolang we het na het intake-gesprek duidelijk kunnen benoemen en daar help ik je uiteraard bij.

Blijkt na ons gesprek dat je beter af bent bij een psycholoog (of andere hulpverlener) dan verwijs ik je graag vrijblijvend door naar iemand uit mijn ruim netwerk.

WAT IS MIJN ROL?

De meest succesvolle coachingpartnerships beginnen met een cliënt die een duidelijk* idee heeft van wat hij wil bereiken en openstaat voor samenwerking en nieuwe perspectieven.

Als coachende cliënt is het jouw taak om:

 • Maak de coachingagenda op basis van persoonlijk zinvolle doelen

 • Volledige verantwoordelijkheid nemen voor uw eigen beslissingen en acties

 • Gebruik het coachingproces om mogelijkheidsdenken en frisse perspectieven te bevorderen

 • Zet in op grootbeelddenken en probleemoplossende vaardigheden

 • Gebruik de tools, concepten, modellen en principes van je coach en ga aan de slag met effectieve voorwaartse acties

Eén van mijn favoriete quotes is: "Nothing will work, unless you do!" Dit sluit perfect aan bij een coachingtrajesct. 

IS HET MOGELIJK EEN INTAKE-SESSIE TE BOEKEN?

Een intake sessie kan geboekt worden met het oog op een traject. De eerste stap is een uitgebreide vragenlijst invullen voor je op intake komt. Dit getuigd van een sterke motivatie om aan jezelf te werken. 
Als jou uitdagingen niet passend zijn voor mijn praktijk dan hoef je niets te betalen en help ik jou met een vrijblijvende doorverwijzing.

WAT ZIJN JOUW TARIEVEN?

 • Een life coaching sessie van 2h kost 100€

 • Een intakegesprek kost 75€, als je daarna kiest voor een traject wordt deze in mindering gebracht. 

 • Een traject kan gaan van 3 tot 9 sessies, met variatie in tussentijdse begeleiding en loopduur. De startprijs is 350€ (excl. btw). 

Als je met een coachingtraject levenslang in jezelf investeert heb je al na paar maanden voorgoed je investering terug. Ik kan je wel met heel veel overtuiging zeggen, dat je na om het even welk traject een andere kijk op het leven zult hebben, voor altijd!

 
07.jpg
 

International Coaching Federation

De International Coaching Federation (ICF) is 's werelds grootste organisatie die de wereldwijde vooruitgang van het coachingberoep leidt en de rol van coaching als integraal onderdeel van een bloeiende samenleving bevordert. Opgericht in 1995, werken de meer dan 35.000 leden in meer dan 140 landen en gebieden aan gemeenschappelijke doelen om het bewustzijn van coaching te vergroten en de integriteit van het beroep te handhaven door middel van levenslang leren en het handhaven van de hoogste ethische normen. Door het werk van haar zes unieke familieorganisaties stelt ICF professionele coaches, coaching cliënten, organisaties, gemeenschappen en de wereld in staat door middel van coaching. Bezoek coachingfederation.org voor meer informatie.

ICF_PC_Stacked_Blue.png